Εκδρομή #2

ΡΕΘΥΜΝΟ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ - ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ - ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ

5 ΩΡΕΣ - 185€
(η τιμή αφορά τη μεταφορά έως 4 ατόμων. Για παραπάνω άτομα η τιμή θα διαμορφωθεί κατόπιν συνεννόησης.)

** Είναι δυνατές τροποποιήσεις δρομολογίου κατόπιν συνεννόησης με τον οδηγό.
** Πρόσθετες αναμονές στα διάφορα σημεία της διαδρομής είναι εφικτές κατόπιν συνεννόησης με κόστος 35€/ώρα.

 

Αφετηρία (1): Ρέθυμνο

Σταθμός (2): Σπήλαιο Μελιδονίου – Η Σπηλιά του Μελιδονίου βρίσκεται περίπου 1800μ βορειοδυτικά του χωριού Μελιδόνι Μυλοπόταμου, σε υψόμετρο 220μ. Ο Γεροντόσπηλιος, όπως λέγεται κι αλλιώς, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον εξαιτίας των αρχαιολογικών του ευρημάτων, του πλούσιου σπηλαιοδιάκοσμου, αλλά και της τραγικής ιστορίας του με τη σφαγή των Κρητών από τους Οθωμανούς το 1823.
Σταθμός (3): Μαργαρίτες – Το χωριό Μαργαρίτες βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ. και απέχει από το Ρέθυμνο 27 χλμ. Διατηρεί μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Είναι ένα χωριό με γραφικά σοκάκια και ωραία παραδοσιακά σπίτια. Στο χωριό υπάρχει και ο ναός του Αγίου Ιωάννη με τις μεσαιωνικές τοιχογραφίες.
Σταθμός (4): Μουσείο Ελεύθερνας – Ένα μοντέρνο κτίριο 1.700 τ.μ. το οποίο μοιάζει με κιβωτό και στεγάζει την πλούσια ιστορία μιας από τις πιο ισχυρές και σημαντικές πόλης της αρχαίας Κρήτης.
Σταθμός (5): Μονή Αρκαδίου – Σε απόσταση 23 χλμ. από το Ρέθυμνο βρίσκεται η Μονή Αρκαδίου, μία από τις σημαντικότερες Μονές της Κρήτης. Έγινε γνωστη χάρη στην έντονη συμμετοχή της στους απελευθερωτικούς αγώνες, με αποκορύφωμα την πολιορκία και τη θυσία των εγκλεισμένων υπερασπιστών σε αυτήν στις 8 Νοεμβρίου 1866, οι οποίοι ανατινάχθηκαν ζωντανοί προκειμένου να μην παραδοθούν στους Τούρκους. Επίσης έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.
Επιστροφή (1): Ρέθυμνο

info Best Value for Money
COVID-19Περισσότερα

Έχουμε τις καλύτερες τιμές στην Κρήτη, αλλά για εμάς το σημαντικότερο είναι οι υπηρεσίες και η ασφάλεια που προσφέρουμε στους πελάτες μας!

Covid-19: Η εταιρεία μας ακολουθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των πελατών και των οδηγών μας. Όλοι οι οδηγοί μας είναι εμβολιασμένοι κατά του covid19.