Εκδρομή #5

ΡΕΘΥΜΝΟ - ΣΠΗΛΙ - ΑΓ.ΓΑΛΗΝΗ - ΦΑΙΣΤΟΣ - ΜΑΤΑΛΑ - ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΡΥΜΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ

7 ΩΡΕΣ - 250€
(η τιμή αφορά τη μεταφορά έως 4 ατόμων. Για παραπάνω άτομα η τιμή θα διαμορφωθεί κατόπιν συνεννόησης.)

** Είναι δυνατές τροποποιήσεις δρομολογίου κατόπιν συνεννόησης με τον οδηγό.
** Πρόσθετες αναμονές στα διάφορα σημεία της διαδρομής είναι εφικτές κατόπιν συνεννόησης με κόστος 35€/ώρα.

Αφετηρία (1): Ρέθυμνο

Σταθμός (2): Σπήλι (στάση 10 λεπτών για να πάρουμε νερό) – Το Σπήλι βρίσκεται 30km νότια του Ρεθύμνου, σε υψόμετρο 430m. Στο κέντρο του χωριού, στην πλατεία με τα δύο αιωνόβια πλατάνια, βρίσκεται η κεφαλοβρύση όπως την αποκαλούν οι Σπηλιανοί.
Σταθμός (3): Αγία Γαλήνη (στάση 1 ώρα) – Η Αγία Γαλήνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα του Νοτίου Ρεθύμνου και βρίσκεται δίπλα στην έξοδο του Αμαριανού ποταμού, 61 χλμ. νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου και 68 χλμ. νοτιοδυτικά του Ηρακλείου. Η μικρή αυτή κωμόπολη σφύζει με ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ παρέχει όλες τις απαραίτητες τουριστικές ανέσεις.
Σταθμός (4): Φαιστός (στάση 1 ώρα και 30 λεπτά) – Η Φαιστός ήταν η δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Κρήτης κατά τη δεύτερη χιλιετία προ Χριστού, μετά από την Κνωσό, και αποτελεί σήμερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, σε απόσταση 62 χιλιομέτρων, σε υψόμετρο 100 μέτρων. Το μινωικό ανάκτορο της Φαιστού αντιστοιχεί σε ακμαία πόλη που, όχι τυχαία, αναπτύχθηκε στην έφορη πεδιάδα της Μεσαράς κατά τους προϊστορικούς χρόνους, δηλαδή από το 6.000 π.Χ. περίπου μέχρι και τον 1ο π.Χ. αιώνα, όπως επιβεβαιώνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα.
Σταθμός (5): Μάταλα (στάση 1 ώρα) – Τα Μάταλα, υπήρξαν επίνειο της Φαιστού και της Γόρτυνας και είναι γνωστά για τις λαξευμένες σπηλιές τους, οι οποίες ήταν τάφοι. Το ακρωτήριο νότια από τα Μάταλα έχει ταυτιστεί με το ακρωτήριο Νύσος και το σημείο που ναυάγησαν τα πλοία του Μενέλαου (Οδύσσεια).
Σταθμός (6): Ταβέρνα “Δρυμός” (στάση 2 ώρες περίπου) – Η ταβέρνα “Δρυμός” βρίσκεται σε ένα φυσικό καταπράσινο περιβάλλον και διασχίζεται από μικρούς παραποτάμους. Δίπλα υπάρχει το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου της Πατσού όπου μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα πριν ή μετά το φαγητό σας.
Επιστροφή (1): Ρέθυμνο

info Best Value for Money
COVID-19Περισσότερα

Έχουμε τις καλύτερες τιμές στην Κρήτη, αλλά για εμάς το σημαντικότερο είναι οι υπηρεσίες και η ασφάλεια που προσφέρουμε στους πελάτες μας!

Covid-19: Η εταιρεία μας ακολουθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των πελατών και των οδηγών μας. Όλοι οι οδηγοί μας είναι εμβολιασμένοι κατά του covid19.